Hoe kan je de beste palletwagen kopen?

Een palletwagen kopen is een keuze die in de praktijk zeer vaak door bedrijven wordt gemaakt. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, want het betreft hier een ontzettend handig hulpmiddel dat in menig aantal ondernemingen tot haar recht kan komen. Voor een pallet- of pompwagen geldt dat er ook vaak naar wordt verwezen als zijnde een transpallet. Dit betekent meer bepaald dat ze wordt gebruikt voor het verplaatsen van lasten evenals van goederen die zich op een pallet bevinden. Je moet er onder meer rekening mee houden dat pompwagens over een maximale hefhoogte beschikken van 15 tot 20 centimeter. De eigenschappen waarover ze beschikken zorgen ervoor dat ze niet als vervanger, maar wel als aanvulling op het gebruik van heftrucks kunnen worden aanzien. 

Waarom een palletwagen kopen?

Zoals in de inleiding reeds vermeld is het zo dat een pompwagen kopen een keuze is die vaak wordt gemaakt door bedrijven die ook reeds over heftrucks beschikken. De twee worden in de praktijk dan ook doorgaans altijd naast elkaar gemaakt. Bovendien is het zo dat ze ook op verschillende plaatsen ingezet kunnen worden. Hierbij kan niet alleen worden gedacht aan distributiecentra, maar ook aan bijvoorbeeld aan boord bij vrachtwagens. Van belang om rekening mee te houden is dat voor een palletwagen geldt dat ze in tegenstelling tot heftrucks niet gebruikt kunnen worden om lasten te stapelen. Hiervoor is de maximale hefhoogte waarvan sprake is uiteraard te beperkt.

Keuze uit diverse opties met palletwagen kopen

Sta je op het punt om over te gaan tot een palletwagen kopen? Dan zal in eerste instantie duidelijk worden dat er hiervoor een keuze kan worden gemaakt tussen tal van verschillende opties. We maken voor het aanschaffen van een palletwagen dan ook een onderscheid tussen deze opties:

  1. Een handpompwagen;
  2. Een elektrische pompwagen;
  3. Een elektrische pompwagen met meerijdplateau;
  4. Een meeneemstapelaar of meeneempompwagen;

Omdat er sprake is van zoveel verschillende exemplaren op de markt is het van groot belang om even bij jezelf de vraag te stellen aan welke eisen jouw palletwagen dient te voldoen. Wil je bijvoorbeeld graag een palletwagen kopen die meegenomen moet kunnen worden in een bestelwagen? Dan spreekt het voor zich dat je al snel zal kiezen voor de zogenaamde meeneempompwagen. 

Ervaar zelf de meerwaarde van een palletwagen in je bedrijf!

Een palletwagen kopen is uiteraard iets wat je niet zomaar even elke dag zal doen. Voor heel wat bedrijven geldt bovendien dat ze het doorgaans enige tijd stellen zonder dat ze gebruikmaken van dit handige hulpmiddel. Dat kan in de praktijk best, maar de meerwaarde waar je op kan rekenen bij het gebruik van een pompwagen is toch echt wel meer dan aanzienlijk te noemen. Wil jij deze meerwaarde nu ook graag ervaren? Dan is het dus zeker een aanrader om ook voor jouw bedrijf over te gaan tot het kopen van een dergelijke pompwagen. Kies er bij voorkeur wel in eerste instantie voor om eerst even het advies in te roepen van een echte expert. Het aanbod met pompwagens is nogal uitgebreid en het spreekt voor zich dat je zeker de juiste keuze zal willen maken. Wat ook erg handig kan zijn is een stapelaar